Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen paviljong på Järntorget nästa sommar

En serveringspaviljong på Järntorget kommer inte att börja byggas förrän september nästa år. Det diskuteras även hur man ska få konstfrusen isbana i fontänen.

Annons
Det här är ett förslag på hur paviljongen kan se ut.

Det blir ingen paviljong på Järntorget till nästa sommar. Det berättar Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, efter ett möte med krögare runt torget.

– Vi kommer inte att börjar bygga förrän i september nästa år. Vi avvaktar jubileumsfirandet i Örebro och sommaren. Därför att annars hade vi stört verksamheten på sommaren väldigt mycket, och vi hinner inte klart till sommaren i alla fall eftersom vi har lagt lite tid på att prata med dem som är runt torget och då tappar vi väl några månader, säger han.

Planerna ligger fast?

– Ja, vi ska diskutera det. Vi har inte avbrutit arbetet, utan vi fortsätter och kommer att se till att vi har restaurangerna och andra runt torget med i processen också, säger Björn Sundin.

Hans utgångspunkt är att det behövs en paviljong annars kommer man inte kunna ha uteserveringar på Järntorget.

– Vi kommer fortsätta att diskutera hur paviljongen ska drivas och hur vi får en så bra helhet för torget som möjligt, säger Björn Sundin.

Han berättar att de även diskuterade konstfrusen is i fontänen på mötet.

– Vi diskuterat det i många år, men det har varit ett bekymmer var man ska placera kylanläggningen. Slingorna ligger redan under fontänen, säger Björn Sundin.

För kylanläggningen behövs en container, och då kanske man väljer att plocka bort den färgglada toaletten på torget, så det inte blir för många byggnader.

– Då diskuterade vi om man kan klara sig med toaletterna i paviljongen tillsammans med att fastighetsägare och restaurangerna runt torget erbjuder sina toaletter. Någon hade funderingar om kylanläggningen kunde vara i den byggnaden. Man får väl känna på det. Det är väl just den helheten vi ska titta på, säger Björn Sundin.

Mer läsning

Annons