Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sporthall på Coop - för lågt i tak

För låg takhöjd och för tätt mellan pelarna sätter stopp för planerna på en sporthall i före detta Coop Forum i Lillån.

Annons

– Vi har haft en mycket konstruktiv diskussion med de nuvarande ägarna av före detta Coop Forum. Det har visat sig att det inte är tillräckligt högt i tak i fastigheten för vare sig gymnastik eller bollsporter, säger Björn Sundin, S, ordförande för Programnämnd samhällsbyggnad.

Det innebär att planerna på ett sportcentrum med plats för till exempel innebandy och fotboll inte längre är aktuell. De krav som de olika sporterna ställer går inte att uppfylla i lokalen.

– Det hade varit enklare om vi fått rätt mått för två år sedan, men vi kan inte gå in i någon annans fastighet och mäta själva.

Programnämnden föreslår nu att ett utvecklingsförslag ska tas fram för hela området runt för detta Coop, både på den östra och västra sidan om riksvägen. Syftet med ett sånt är att ge en samlad bild inför fortsatt detaljplanering. Då handlar det i första hand om var det skulle kunna bli bostäder och gator.

Fastighetsägarna, genom Magnus Jakobsson, håller med om att både takhöjd och avstånd mellan pelarna sätter stopp för möjligheten att göra delar av det tidigare köpcentrumet till en sportarena.

– Då kan man lika gärna bygga en ny hall. Det har vi erbjudit kommunen att göra, direkt bakom Coop. Den skulle bli skräddarsydd och kosta kommunen lika mycket att använda som att hyra inne i Coop. Det kräver dock en annan process med offentlig upphandling, säger Magnus Jakobsson, som inte riktigt tror att det blir verklighet.

Jakobsson är positiv till den nya planen, med ett integrerat vägnät där köpcentrumet ligger mitt i området och inte i utkanten av en skog.

Mer läsning

Annons