Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen utredning om kränkningarna

Det blir ingen utredning om kränkningarna vid Birgittaskolans systerskola Manillaskolan i Stockholm. Skolinspektionen och Diskrimineringsombudsmannen lägger ned utredningen.

Annons

Varken Skolinspektionen eller Diskrimineringsombudsmannen (DO) kommer vidare utreda Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) anmälan om kränkningar vid Manillaskolan, eftersom händelserna ligger för långt tillbaka i tiden. DO beslutar i stället om en granskning av skolans likabehandlingsplan.

Det var efter att SPSM fick reda på att en elevs polisanmälan mot en lärare på skolan lagts ned, som ärendet lämnades vidare till Skolinspektionen och DO. Flera elever vid Birgittskolan i Örebro har uppgett att de blivit utsatta för kränkningar av samma lärare.

SPSM som efterlyser en extern granskning av händelserna vid Manillaskolan kommer belysa frågan vidare. Myndigheten håller på att arbeta fram ett förslag tillsammans med sitt nationella Skolråd, där berörda intresseorganisationer och föräldrar finns representerade.

- För oss är det ändå viktigt att gå tillbaka för att se vad kan vi lära av detta och hur vi kan förhindra att det sker igen, säger Greger Bååth, generaldirektör vid SPSM i ett pressmeddelande.

Läs också:

Elever utsatta för sexuella övergrepp

Mer läsning

Annons