Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingenstans är det så skitigt som i Örebro"

Han städar återvinningsstationer i hela länet – från Olshammar i söder till Ställdalen i norr.– Men ingenstans är det så skitigt som i Örebro, säger Karl-Gunnar Johansson.

Annons
Återvinningscentralen i Varberga, här fotograferad sommaren 2012, då kaos rådde på flera återvinningscentraler i Örebro.

Karl-Gunnar Johansson driver företaget K-G Johansson bygg, som har i uppdrag att städa och hålla rent vid återvinningsstationerna i länet. Nu under sommaren har han reagerat på hur orenliga Örebroarna är.

– Många återvinningsstationer i länet är jättefina. Där finns blomrabatter och aldrig något skräp på backen. Men så åker man till stationerna i Örebro, och där kan tio säckar med hushållsavfall ligga och skräpa. Sängar, bildelar, ja folk kastar vad som helst, säger han.

– Det är hemskt. Jag tycker det är mest otäckt för barn som springer och samlar burkar. Vi har till och med hittat kanyler i hushållsavfallspåsar. Det är jätteotäckt, säger Karl-Gunnar Johansson.

Rizwan Baig är huvudansvarig för avfallsinsamling på Förpacknings- och tidningsinsamling, Fti, som ansvarar för återvinningsstationerna i länet. Han menar att skräpiga återvinningsstationer är ett problem i hela landet.

– Det är ett stort problem för oss. Vi försöker få bort det så fort som möjligt, men det påverkar både kvaliteten på stationerna och våra kostnader, säger han.

Är vi dåliga på att återvinna i Sverige?

– Nej, det tycker jag inte. De flesta tar sitt ansvar och sorterar rätt. Men tyvärr förekommer att vissa personer gör helt fel, av okunskap eller annat.

Hur ser det ut vid din återvinningsstation? Lämna en kommentar till artikeln och skicka dina bilder till [email protected]

Så här har det sett ut utanför vår lägenhet. Det blev tyvärr ännu mer kläder på marken några dagar senare.
Det har under jordgubbssäsongen varit värre än vanligt i Lundby.
Skickar en bild från Krönikegatan i Vivalla på hur det kan se ut vid återvinningsstationen. Ungefär såhär ser det ut på alla Vivallas tolv gator under helger och under flera dagar i veckan.
Slängde skräp vid Lillån vid gamla Coop i går och möttes av detta.
Så här ser det ut hos oss, Ingen vacker syn, värst av allt är att det är otroligt mycket ljud och buller även på natten då folk slänger skräp, kartonger och glas efter midnatt.

Mer läsning

Annons