Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget åtal mot de tre HA-medlemmarna

Det blir inget åtal mot männen som misstänktes för misshandel i samband med kaoset på Club 700, när Hells Angels klubblokal auktionerades ut. – Det bär emot, säger åklagare Inger Sandström.

Annons
Ett 30-tal poliser fanns på plats i och omkring Club 700.

Utredningen mot de tre HA-medlemmarna som misstänktes för att ha misshandlat en av budgivarna har pågått i över ett och ett halvt år. Men i förra veckan lades förundersökningen ned. Trots att det fanns massor med poliser på plats räcker bevisen inte för att åtala.

– Jag har verkligen försökt att reda ut det här, men tyvärr går det inte, säger Inger Sandström.

Flera poliser har förhörts men någon entydig bild av förloppet har inte gått att få fram. Sandström har tillsammans med en av polisens utredare även tittat på filmerna som togs av de små kameror poliser numera har fästa på kroppen. Där kan man se att en av budgivarna får en smäll. Men vem som delar ut den är enligt Inger Sandström omöjligt att säga.

– Bilderna far i väg lite hur som helst, samtidigt som händelseförloppet är så snabbt. Flera reser sig samtidigt och skymmer varandra. Man ser inte var smällen kommer från.

Sandström tycker att poliserna skötte sig exemplariskt under auktionen.

– Faktum är att poliserna erbjöd sig att sitta i en ring runt budgivarna för att skydda dem, men det tackade de nej till.

Tumult under exekutiv auktion

Den 14 maj 2013 såldes Hells Angels klubblokal i Karlstad på exekutiv auktion. Två budgivare som representerade Karlstad kommun fanns på plats.

En av budgivarna misshandlades under det tumult som uppstod. Tre HA-medlemmar blev misstänkta för misshandel.

Karlstad kommun lyckades till sluta köpa fastigheten för 3,1 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons