Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget dåligt väder...

Väderprognoserna pekar på ett riktigt vått väder framöver, ändå fylls campingplatserna upp. Camparsläktet lever sannerligen efter devisen om att det bara finns dåliga kläder.

Annons
Riktigt badväder? Christer Svensson och sonen Marcus är i Örebro för att bada, regnet till trots.

En husvagn kan tyckas mer inbjudande än ett tält i blöta dagar som dessa, men man tager vad man haver.

– Vi har gjort i ordning i bilen så vi kan sova där om det öser ner, säger Christer Svensson som är i fullt sjå med att sätta upp ett blått tält på Gustavsviks camping.

Tillsammans med sonen Marcus har han begett sig till Örebro från Härnösand, men det är inte regnet utan ett annat vatten som fört dem hit.

– Vi har badat oss genom Sverige och nu ska vi testa på nöjesbadet här.

Tältet är väl utplacerat i skydd under ett par träd, just nu duggar det bara lite och man får inte vara knusslig. Kvällen kommer kanske att spenderas på minigolfbanan, ett torrt ombyte finns i bilden så då gör det inget om det regnar menar Christer.

Någon som inte spenderar särskilt mycket tid på just minigolfbanor är Gudrun Davidsson som under sommarhalvåret bosätter sig i sin och makens husvagn stationerad på Hästhagens camping.

– Jag är en sådan dålig förlorare, säger hon.

På väggen hänger en skylt med meddelandet ”hemma bra, men husvagn bäst”, för även om vädret sviker så finns det mycket att ta sig för i det portabla hemmet.

– Det är ju inte så primitivt som det ser ut, vi har både tv och dator här.

Just nu är Gudrun mitt uppe i ett korsord, en annan aktivitet som lämpar sig väl för regn, och blir det riktigt ruggigt finns en gasolkamin att tillgå.

– Sen kan man ju tända ett par värmeljus för att få bort den där råa känslan.

Hon älskar campinglivet och ser fram emot fler somrar av husvagnshäng. I vått som torrt.

Mer läsning

Annons