Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget förbud mot gratislyssning 

Det ska inte gå att stänga av Stora Holmen för att slippa gratislyssnare vid Konserter i Stadsparken. Det föreslås Tekniska nämnden besluta.

Annons
Magnus Ugglas konsert förra sommaren flyttades från Stadsparken på grund av rädsla för gratislyssning från Stora Holmen.

Förra sommaren flyttades en konsert med Magnus Uggla från Stadsparken till Strömpis. Orsaken var att arrangören inte fick stänga av Stora Holmen, där man menade att många personer skulle ta chansen att gratislyssna på konserten över ån.

– Vi har haft en översyn av reglerna för konserter i Stadsparken just med tanke på den här diskussionen, säegr Ulrika Sandberg (S), ordförande nämnden.

I den översynen har tjänstemännen landat i att Stora Holmen inte ska ska gå att stänga av vid konserter. Det är förslaget till nämnden.

– Vi tycker att det är ett tillräckligt stort ingrepp att spärra av Stadsparken. För vi har ju andra platser också att ha konserter. Då får arrangörer välja var, säger Ulrika Sandberg.

Kan det leda till att det blir färre konserter i Stadsparken?– Det finns ju risk, det har vi sett. Men vi har ändå landat i att det här är en rimlig avvägning med tanke på den funktionen Stadsparken har för örebroarna. Nu vet arrangören det redan nu när man ansöker att det är detta som gäller, säger Ulrika Sandberg.

Tekniska nämnden har fått ett förslag, men tar troligtvis beslutet vid sammanträdet i juni.

Mer läsning

Annons