Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget soldäck till helgen

Det soldäck med fisktrappa som byggs nere vid Svartån kommer inte att stå klart för allmänheten till påsk som kommunen tidigare sagt. Även ombyggnationen av Järntorget fortsätter, försenat av den hårda vintern.

Annons

- Bygget i området går enligt den reviderade tidsplanen som vi skapade redan innan vintern. Från början skulle ju Järntorget vara klart redan till årsskiftet, men eftersom vintern kom tidigare än vi hoppats på, samt att två vattentankar var försenade, blev allt framflyttat, berättar Alexander Dufva, biträdande stadsarkitekt i Örebro kommun.

Fisktrappan har blivit försenad av en rad olika anledningar. Vattenflödet i ån ett flertal gånger spolat bort vägen som arbetsmaskinerna använder sig av. Även åns botten har visat sig vara mer stenig än man beräknat från början.

- Bryggan kommer inte att kunna öppnas för allmänheten ännu eftersom den är sammankopplad med fisktrappan som inte är färdigbyggd, förklarar Mattias Björkdahl, ansvarig för projektet på NCC.

Men till marknadsdagarna i början av juni kommer örebroarna att kunna lapa sol på det splitter nya trädäcket och njuta av utsikten mot slottet. Dessutom ska järntorget då vara helt färdigbyggt.

Mer läsning

Annons