Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ipod försvann från polisen - kvinna ersätts

En kvinna i Örebro har beviljats ersättning med 2600 kronor sedan hennes Ipod försvunnit från polisen i Örebro.

Annons

Musikspelaren och en mobiltelefon beslagtogs i april 2010 av polisen få föremålet varit inblandat i en misstänkt stöld. Beslaget hävdes i juni 2012 och Ipoden skulle då återlämnas. Men när kvinnan skulle hämta ut föremålen var Ipoden borta.

Hon begärde 3 500 kronor men Rikspolisstyrelsen har nu beviljat ersättning med 2 600 kronor. Rikspolisstyrelsen skriver i beslutet att de finner att ”Polismyndigheten brustit i sitt vårdansvar och att därmed fel eller försummelse föreligger när det gäller hanteringen av Ipoden”

Polismyndigheten i Örebro tvingas dessutom ersätta en man sedan hans presentkort till en butik i Örebro försvunnit från polishuset. I samband med att mannen, som suttit häktad, skulle hämta ut sina tillhörigheter uppgav han att presentkortet saknades och gjorde därför en förlustanmälan.

Rikspolisstyrelsens interntredningsenhet konstaterade att presentkortet sedan tidigare tagits om hand av polisen i Örebro och att värdet på kortet stämde. Rikspolisstyrelsen har därför beslutat att mannen ska ersättas med 500 kronor.

Mer läsning

Annons