Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IS-krigare uppges ha stupat

Ytterligare en person från Örebro ska ha stupat i Syrien eller Irak. Personen misstänks ha stridit med terrorstämplade organisationen Islamiska staten. Det har inte varit känt tidigare att personen varit borta. Det betyder att minst fyra personer rest till striderna denna vinter.

Annons
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Enligt uppgifter i sociala medier har en tredje örebroare stupat i strider i Syrien eller Irak för Islamiska staten.

Uppgifterna om personens bortgång kommer bland annat från ett Instagram-konto i Örebro. Samma konto har tidigare publicerat uppgifter om de andra två stupade örebroarna.

Mahdi Warsama, ordförande i föreningen Afrikas horns kulturcenter, har hört talas om en tredje död örebroare i Syrien eller Irak.

– Men jag har ännu inte fått kontakt med föräldrarna så jag har det inte bekräftat därifrån, säger Mahdi Warsama.

I början av januari uppgavs två unga män från Örebro ha dött i strider för Islamiska staten. Mahdi Warsama kände då till att tre unga örebroare rest till kriget i Mellanöstern – var av två var de avlidna männen. Den unge man som nu ska vara död är inte den tredje försvunne personen.

– Nej, men jag har hört att han är skadad, berättar Mahdi Warsama.

Därmed är det känt att fyra örebroare rest till Syrien och Irak under hösten och vintern 2014/2015. Året innan kan så många som tolv stycken ha rest från Örebro till striderna i Syrien. Vad de gjorde där är okänt.

Mer läsning

Annons