Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är inte politiker för pengar"

Fritidspolitikern och företagaren Behnaz Afshar (S) tycker att NA:s granskning skapat mer diskussion och bättre rutiner.

Annons

– Det är inte samma problem nu som det var 2010, säger hon.

Hennes underlag för förlorad arbetsinkomst var ett av dem som fastnade i NA:s granskning i våras: En årsredovisning och en inkomstdeklaration vars siffror var svåra att koppla till en framräknad årsinkomst på 500 000 kronor. Behnaz Afshar kunde då inte kommentera uppgifterna på grund av utlandsresa.

– Men jag har inte tjänat lägre än så, och hela tiden redovisat korrekt enligt mig, säger hon.

Att hennes taxerade inkomst 2010 och 2011 bara var 400 000 respektive 300 000 kronor förklarar hon med periodiseringsfonder, dit pengar från företaget satts över men ändå ska räknas som inkomstgrundande.

När det gäller underlaget säger Behnaz Afshar att hon frågat kommunen vad som behövdes, och följt den information hon fått.

– Jag har gjort mitt, tycker jag. Det här är jätteviktigt för det är skattepengar.

Nu har Behnaz Afshar kontrollerat sina uppgifter på nytt. Då upptäcktes i stället att hon fått för lite pengar 2013 och 2014, eftersom hennes årsinkomster ökat.

– Men nu är jag inte politiker för pengar, utan för att jag vill göra en insats och gärna inspirera andra kvinnor att bli politiker, säger Behnaz Afshar.

Mer läsning

Annons