Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är stolt över att vara egyptier just nu"

Glädjen är stor i Egypten, men även i Örebro.
– Jag skulle vilja gå ut på gatan och skrika att jag är en egyptier, säger Ahmed El Gody som bor i Örebro.

Annons
Ahmed El Gody.

Även Romany Aklaidos bor i Örebro men är född i Kairo där han just nu befinner sig. Han kom precis från Befrielsetorget i Kairo när NA ringer upp och han berättar om en otrolig glädje.

– Alla är glada och folk jublar. Det är svårt att tro det! säger Romany innan linjen bryts.

Problemen med mobilnätet verkar därför kvarstå trots Mubaraks avgång. NAs reporter lyckas inte få tag på Romany igen – linjen tutar ständigt upptaget.

Ahmed El Gody bor i Örebro sedan fyra år tillbaka.

– Jag är väldigt stolt över att vara egyptier just nu! Det här var en revolution ledd på ett fredfullt sätt av folket. Våldet har kommit från polisen och militären, inte från medborgarna, menar Ahmed El Gody.

Ahmed har pratat med sin fru som just nu är i Kairo. Hade flygen lyft till Egypten när han skulle åka hade han också varit där nu.

– Det var nästan omöjligt att höra vad hon sa, alla var ute på gatorna och firade, säger Ahmed upprymt.

Ahmed El Gody har trots allt blandade känslor. Glädje över Mubaraks avgång, så klart, men också rädsla inför vad som kommer att ske nu.

– Armén har två val. Antingen kommer de att stödja den demokratiska regeringen och förbereda för val till en ny president. Eller så kommer militären att ta all kontroll och vi kommer att gå tillbaka till hur det var 1952, säger Ahmed El Gody.

Mer läsning

Annons