Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har tur som kan sitta här"

I går när Branko Savic var på väg till jobbet började hans Volvo V70 brinna. Han är rullstolsburen och kunde inte ta sig ur bilen utan hjälp men räddades av flera framrusande personer.
– Jag vill tacka alla de okända människor som räddade mig, utan dem hade det slutat illa, mycket illa.

Annons

– Först känner man ingenting, sen kommer all stress och rädsla men nu börjar det kännas bättre igen, säger Branko.

På akuten har han fått andas i en maskin och än så länge har de inte upptäckt några skador. Allt verkar ha gått bra den här gången och när han sitter och skrattar i sjukhuskorridoren är det svårt att tro att han några timmar innan bars ut ur en brinnande bil.

– Jag har tur som kan sitta här, hade jag inte fått hjälp hade jag nog inte gjort det, säger han.

Branko hoppas att de som räddade honom ska läsa i tidningen om att det gick bra för honom. Han vill att de ska känna att de verkligen räddade ett liv när de sprang fram och lyfte honom ur den brinnande Volvon. Fast med lyckan över att vara i livet kommer också frågorna över hur hans bil helt plötsligt kunde börja brinna.

– Det är en ny bil, bara tre år gammal, jag har ingen aning om hur den helt plötsligt kunde börja brinna, säger han frågande.

På väg till jobbet

Branko var på väg till sitt arbete när han upptäckte en varningslampa som sa att något var fel. Han kände att det luktade bränt så han stannade bilen strax utanför Conventum arena. Då fattade bilen eld. Eftersom han sitter i rullstol kunde han inte ta sig snabbt ut ur bilen utan hjälp.

– Jag började ropa på hjälp samtidigt som jag såg hur eldsflammorna slog upp från höger sida av bilen, berättar han och viftar med händerna för att illustrera elden.

Flera människor rusade fram. Hur många vet han inte men det var både män och kvinnor som tillsammans lyfte Branko ur den brinnande bilen. Efteråt hann han inte tacka sina räddare eftersom han togs direkt till akuten.

På sjukhuset ska han stanna i ett dygn så att de kan vara säkra på att han inte får några infektioner sen ska han få åka hem.

– Det är skönt att det gick bra och det är skönt att det finns människor som vågar hjälpa till när något sånt här händer, säger han.

Rullstolsburne Branko Savic körde sin tre år gamla Volvo när den plötsligt började brinna kraftigt. När den här bilden togs hade han redan fått hjälp ut ur bilen.

Mer läsning

Annons