Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag kan ha ätit benen”

När Christina Karlsson tittade närmare på bladspenaten fick hon en chock.
Mitt bland de gröna bladen låg en groda - utan ögon och ben.
– Jag är rädd att jag kan ha ätit delar av grodan, berättar Christina.

Annons
Christina Karlsson upptäckte grodan när hon gjorde i ordning fredagsmiddagen.

Christina Karlsson förberedde fredagskvällens middag tillsammans med sin man. När hon hällde ned bladspenaten i durkslaget upptäckte hon något litet och grått.

– Först trodde jag att det var en rot. Men sen petade jag på den och då upptäckte jag att konsistensen var mjuk och geggig, berättar Christina Karlsson.

Ganska så snabbt gick det upp för Christina vad det var för något som låg i bladspenaten.

Groda i spenaten– Det första jag tänkte var ”oj, det ligger verkligen en groda i spenaten!” Sen vände jag mig till min man och frågade om han ville ha. Han blev lika överraskad som jag.

Men när Christina inspekterade grodan lite närmare vände det sig i magen på henne. För grodan saknade både ögon och ben – och Christina hade ätit av samma bladspenat från påsen tidigare under veckan.

– Jag kände mig illamående när jag såg det. Tanken på att jag kan ha ätit delar av grodan är vidrig. Nu kommer det inte bli någon bladspenat från Ica framöver, säger hon.

Christina köpte bladspenaten på Ica i Tybble för några veckor sedan. Märket är Icas egna och bladspenaten kommer från Frankrike.

– I processen fram till att spenaten hamnade i påsen tycker jag att någon borde ha reagerat. Grodan är ju inte pytteliten, den är cirka tre och en halv centimeter lång.

Beklagar

Ica beklagar det som har inträffat:

- Det handlar nog om en miss. Grodan har troligtvis slunkit med från skörden och missats i sorteringen. Men självklart ska det inte behöva hända, säger Sara Hjelm, pressinformatör hos Ica.

- Vi är väldigt noggranna i kontrollerna. Men nu ska vår produktutvecklare prata med leverantören och se vad som har hänt.

I september hittade örebroaren Sofie Isaksson en levande padda i sin sallad. Se de två tv-inslagen från den händelsen här och här

Mer läsning

Annons