Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag skulle ha skämts om jag vore honom"

Beatrice Sjövall kördes på av en buss vid Storgatan - nu har hon polisanmält chauffören.

Annons
Beatrice Sjövall kördes på av en stadsbuss.

Beatrice Sjövall blev påkörd av en stadsbuss mitt under lunchrusningen vid Storgatan i går. Efter olyckan ska busschauffören enligt henne ha kört vidare utan att se efter hur det gick.

– Jag skulle ha skämts om jag vore honom, säger hon.

– Först blev jag chockad. Men sedan blev jag förbannad. Det är chauffören som skulle ha lämnat företräde och han borde verkligen ha stannat för att se hur det gick, säger Beatrice.

Det var vid vägen som byggs om på Storgatan, strax utanför Örebro länsteater, som olyckan inträffade vid lunchtid.

– Bussen körde in i min cykel och skadade både cykelkorg och styre. Jag klarade mig från att ramla men fick ont i ena handen och nacken, säger Beatrice.

Det fanns enligt henne flera cyklister i körbanan som också riskerade att bli påkörda, men som klarade sig denna gång.

– Jag lyfte upp cykeln så fort jag kunde på trottoaren. Sedan såg jag bara att chauffören körde iväg direkt när jag kommit upp. Jag skulle aldrig ha haft samvete att göra sådär om jag kört på någon.

Beatrice har nu polisanmält händelsen som kan rubriceras som obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Mats Ekblom är driftledare på Nobina i Örebro. Enligt honom förnekar busschauffören att han skulle ha kört från platsen utan att ha stannat.

– Jag hade blivit upprörd om han inte stannat. När han kommer in här ska han få skriva en redogörelse. Vi ser ganska allvarligt på det här och kommer att utreda det. Det viktigaste är att flickan klarade sig utan några allvarliga skador, säger Mats Ekblom.

Flera busschaufförer ska enligt honom ha klagat på trafiksituationen längs med Storgatan.

– Det är inte omöjligt att det blir fler sådana här situationer. Bussarna kommer knappt fram på gatan. Det är riktigt besvärligt och förarna tycker inte om att köra där, säger han.

Vad händer med busschauffören nu?– Vi ska utreda saken och ta reda på hur olyckan gick till. Det händer ingenting mer än att han ska skriva en redogörelse. Vi får ta ställning efter det.

Beatrice pappa har under en stor del av onsdagen försökt få tag på ansvariga på Nobina, men inte lyckats. Vad är din åsikt om det?– Det är absolut inte okej att ingen ringde upp honom. Där har vi helt klart brustit. Det ska bara inte vara på det sättet utan det är något som måste åtgärdas. Jag har varit i kontakt med honom och bett om ursäkt.

Fakta smitning:

Mer läsning

Annons