Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde aldrig någotså här bra skulle hända"

Sumobrottning, ansiktsmålning och capoeira lockade hundratals barn till Vivallagården. På festen fanns även mat från flera av jordens hörn.– Jag trodde aldrig att något så här bra skulle hända här, säger 12-åriga Saya Aziz.

Annons
Föreningen Abada capoeira under ledning av Manuel Cachorro D Agua hade uppvisning.

Vivallagården hade på onsdagskvällen bjudit in barn och föräldrar till fest. Ett stort knytkalas med bland annat couscous, bulgur, pitabröd, och olika sorters kakor stod uppdukat.

Men det som lockade barnen mest var sumobrottningen. Besökarna fick klä sig i tjocka dräkter för att sedan försöka brotta ner varandra.

– Det var skitkul, och jag vann enkelt, säger 15-årige Zaki Abdikassim kaxigt efter att ha brottat ner Mohamed Abdinor, 14.

Tjejerna Heri Shilikhan, 11, och Saya Aziz, 12, var mer ödmjuka. Saya var den som gick segrande ur brottningsmatchen.

– Men Heri var jättenära att ta mig. Det var svettigt, nu är jag helt slut, säger Saya.

Hon var jättenöjd med festen och hade aldrig trott att så många skulle komma. Även fritidsledaren Elin Ekerheim var nöjd.

– Det blev en succé. Det är första gången vi gör festen, men vi ska göra den till en tradition. Det här är en jättebra mötesplats, säger hon.

På festen fanns även Buskul från Kristet center. Tillsammans med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet (NBV) gjorde de ansiktsmålningar. Flera barn hade samlats för att se hur 3-årige Muhamed Abd Ellbasit på några minuter förvandlades till en tiger.

Bredvid ingången hade en basketkorg satts upp, och för den prickskicklige gick det att vinna priser. I ett annat rum hade NBV smyckestillverkning.

Men kvällens höjdpunkt var ändå uppvisningen i den brasilianska kampsporten capoeira. Folk satt packade på läktaren när Örebroföreningen Abada capoeira under ledning av Manuel Cachorro D Agua sparkade och slog volter i takt till musik.

Under kvällen hade även somaliska och kurdiska dansgrupper uppvisning.

3-årige Muhamed Abd Ellbasit förvandlades på några minuter till en tiger.
Publiken satt klistrad under capoeira-uppvisningen.
Mot slutet av föreningen Abada capoeiras uppvisning hade barn tagit sig upp på scenen för att vara med. I mitten står Manuel Cachorro D Agua.

Mer läsning

Annons