Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tror någon har tänt på"

– Jag tror någon har tänt på, annars borde det inte bara ha börjat brinna.
Det säger Magnus Carlsson på Husherren AB som äger mejeritomten.

Annons

Redan nu på morgonen har Magnus Carlsson varit inne i det eldhärjade gamla ostlagret.

– Det är taket som har brunnit av, hela vinden är borta och det är stora vattenskador i hela huset.

Kan någon ha tagit sig in?– Vi har svetsat igen ståldörrarna och satt för fönstren för folk inte ska kunna ta sig in. Men nu på morgonen såg jag att en av fönsterskivorna var bortbruten. Vi vet ju inte om någon tagit sig in den vägen och gått upp till vinden men skivan har inte varit borta tidigare.

Fastighetsbolaget har haft en strid med kommunen om att få riva de gamla mejeribyggnaderna. Kommunen ville först att fyra hus skulle sparas men efter överklaganden så har man beslutat att bara det som en gång i tiden var ett ostlager ska vara kvar. Nu är det frågan om den gamla byggnaden går att bygga upp igen?

– Det här får vi titta på men det krävs stora investeringar i så fall, säger Magnus Carlsson. Stommen har klarat sig men taket är ju borta. Det är ett lite komplicerat tak som är vinklat och det är dyrare att bygga ett sånt tak.

Husherren har en tid fört diskussioner med kommunen om att bygga bostäder på tomten. I den senaste planen fanns ostlagret med som en del i den nya bebyggelsen, påpekar Magnus Carlsson.

– Vi hade planer för det här huset och det var inte alls bra att det blev förstört, säger han.

Läs mer om branden här.

Mer läsning

Annons