Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vet att folk kommer åka ändå"

(UPPDATERAD 16.59) Över 200 deltagare hade anmält sig till båtracet. Men nu ställer arrangören in evenemanget.

Annons
Sjörövare från The black river race 2013.

Det skulle ha blivit en härlig färd med gummibåt genom Svartån - från Hästhagen in till centrala Örebro. Men med mindre än ett dygn kvar ställer arrangören in The black river race.

– Jag vet att folk kommer att åka ändå. Man kan ju inte hindra någon från att åka gummibåt, säger arrangören Fredrik Åberg som själv kommer att hålla sig borta från Svartån i morgon.

På fredagsmorgonen hade arrangören inte sökt tillstånd men efter att det uppmärksammats i media hörde arrangören av sig till polisen.

Vid 16-tiden under eftermiddagen kom beskedet att racet ställs in. "Med strax över 20 timmar till start och noll i budget finns tyvärr inga möjligheter att kunna genomföra racet.", skriver arrangören på sin Facebooksida.

Arrangören skriver också att det inte går att uppfylla villkoren som Örebro kommun och polisen har satt upp för arrangemanget. Det handlar bland annat om att det måste finnas skydds- och livräddningsutrustning, att ingen får skräpa ner och att arrangören skulle varit tvungen att ordna toaletter till deltagarna.

Fredrik Åberg hoppas att arrangemanget kan gå av stapeln nästa år.

Mer läsning

Annons