Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Januari 2011: Se upp i backen!

Ett stort fotointresse och en portion tur. Så beskriver Geoffrey Tuttle hur han lyckades ta bilden som utnämnts till Månadens bild i januari.

Annons

- Den 8 januari var jag med familjen vid en pulkabacke mellan Odensbacken och Kilsmo. När min son Flynn och hans bästa kompis Louise åkte med bob nedför backen passade jag på att fotografera dem. Att jag lyckades fånga dem mitt i ett hopp var en ren tillfällighet, berättar Geoffrey Tuttle när NA ringer upp.

Geoffrey fotograferar flitigt med sin Nikon D40. Han beskriver fotograferandet som ett av sina stora fritidsintressen. Det gör att han inte bara tar bilder slumpmässigt, utan även till viss del försöker att komponera dem.

- Jag försöker att inte lägga objektet mitt i bilden samt att hitta rätt fokus. Barnen åkte riktigt fort, så här handlade det nog mer om tur än om skicklighet, berättar han.

På andra plats i Månadens bild för januari kommer Sami Rehkonen från Guldsmedshyttan. Hans bild föreställer en ekorre sittande i ett träd. Tredjeplatsen tar örebroaren Anders Ek med en svartvit bild på ett fartyg på vinterförvaring.

Läsarnas fotoalbum finns på na.se/fotoalbumet. Där kan man ladda upp bilder till någon av de 22 avdelningarna. Vi tar inte emot bilder till Läsarnas fotoalbum på något annat sätt, alltså inte genom e-post eller vanliga brev.

Alla bilder som är tagna av personer som vi har kontaktuppgifter till deltar i tävlingen Månadens bild. Det enklaste sättet att ge oss kontaktuppgifter är att man laddar upp bilden som inloggad besökare. När man registrerar sig som medlem på na.se uppger man adress och telefonnummer. Då kan vi lätt ta kontakt med dem som skickar in bilder.

Mer läsning

Annons