Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järntorgsfontänen har stängt för vintern

Fontänen på Järntorget har gått i vintervila. Den är nu avstängd för säsongen och vattnet sätts på igen i mitten av april.

Annons
Vintersömn. Fontänen på Järntorget har stängts för säsongen.

Är det för kallt för att ha fontänen i gång så här års?– Ja, vi stängde den 15 oktober och vi brukar stänga alla våra fontäner vid den tidpunkten, berättar Randi Andreassen, gruppchef på kommunens park- och gatuavdelning.

Det är kanske snart dags för fontänen att bli en skridskobana i stället?– Ja, men det måste bli lite mer vinter först. Det måste bli riktigt kallt så det går att spola för naturis.

Skulle inte skridskobanan vara konstfrusen?– Nej, det är visserligen förberett så man kan lägga dit slingor men det är inget beslut tagit om det.

Fontänen krånglade ju en hel del i somras men tycks ha fungerat bra under hösten. Stämmer det?– Ja, den har fungerat alldeles utmärkt. Den var bara stängd en halv dag då vattenmagasinet skulle rengöras, annars har det inte varit några problem.

Har det krävts mycket arbete för att hålla fontänen ren från papper och skräp?– Ja, absolut, det har det gjort. Det kommer mycket skräp från allmänheten som rör sig där och så har vi ju alla löven från träden. Löven får man blåsa bort direkt på morgonen och så måste vi titta till filtren. Vi har haft lite extra bevakning på fontänen eftersom det var så mycket strul med den på försommaren.

Mer läsning

Annons