Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JB-gymnasiets nya namn är (inte) klart

Imorgon onsdag byter JB-gymnasiet namn. Klockan 16 presenterades det nya namnet, det vill säga om skolans elever och medarbetare får bestämma: Hammarskjölds Gymnasium.

Annons

Det var i våras som den stora JB-koncernen med ett 30-tal skolor över hela Sverige gick i konkurs. I Örebro tog Stadsmissionen över JB-gymnasiet i Bettorp.

Under tisdagen pågick en sluten omröstning, där både elever och lärare deltog, om vad skolan ska heta framöver. Totalt inkom 736 förslag som sedan bantades ned till fyra.

Skolans rektor Kristoffer Carlring ville inte säga något om namnen men berättade att omröstningen höll på till klockan 15. 

- Men det känns bra att det blir ett nytt namn. Det är en del i nystarten för skolan som har en ny ägare. Sen är det klart att det är många elever som har varit stolta över det namnet som vi har haft, säger han.

Rektorn Kristoffer Carlring ville på tisdagskvällen inte berätta vad skolan ska heta utan det kommer att presenteras under onsdagen. 

Namnförslagen:

Grillska Gymnasiet

Historiebaserat förslag via input från kreativa gruppen. Namnet kommer från Stockholms Stadsmissions innehav av Grillska huset, med anor från 1600-talet.

Freksellska Gymnasiet

Påhittat förslag via hemsidan. 

Stadsmissionens GymnasiumTidigare befintligt namnförslag. Namnet Stadsmissionens Skola finns redan i dag i Liljeholmen.

Hammarskjölds Gymnasium

Värderingsbaserat förslag via input från kreativa gruppen och beslutsgruppen. Hammarskjöld var fram tills han omkom i en flygolycka 1953 FN:s generalsekreterare. Tilldelades Nobels fredspris 1961.

Förtydligande: Omröstningen här på na.se ger bara en bild av vad NA:s läsare tycker och är inte underlag för något beslut i frågan.

Mer läsning

Annons