Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy har äntligen fått överlämna bevisen

Först ville de inte ens utreda bilbranden. Nu har polisen gjort helt om.
I dag hämtades äntligen tändaren och sprejburken som låg intill Jimmy Smedjeborgs utbrända bil.

Annons
Jimmy Smedjeborg tittar in i resterna av sin Dodge van.

Natten till den 15 juni sattes Jimmy Dodge i brand på parkeringen utanför hans lägenhet i Örebro. Men polisen kontaktade aldrig Jimmy om branden – och tog heller inte hand om tändaren och sprejburkarna som låg kvar på den sotiga parkeringsplatsen.

Tekniker söker spårEfter några dagar stoppade Jimmy själv tändaren och sprayburken i en påse Och nu har bevismaterialet till slut hämtats av polisen. När polisen besökte Jimmy hölls även ett kortare förhör.

– Vi kommer att ge sakerna till våra tekniker som får söka spår, antingen fingeravtryck eller dna, säger inspektör Åsa Berggren, som håller i utredningen.

Utredningen lades ner22-årige Jimmy var länge frustrerad över polisens sätt att sköta utredningen. Ingen kontaktade honom, och när han själv ringde och frågade om utredningen fick han inga svar. När NA började undersöka fallet visade det sig att utredningen hade lagts ner bara timmar efter att bilen hade brunnit.

Efter att de första artiklarna hade publicerats medgav länspolismästare Ebba Sverne Arvill att ärendet hade hanterats felaktigt, och utredningen öppnades igen.

– Jag tycker det är bra att de har medgett att de gjorde fel. Förhoppningsvis blir det en ändring i hur de jobbar med såna här fall, säger Jimmy Smedjeborg.

SamhällsproblemHittills i år har minst nio bilar i Örebro satts i brand. Över hundra andra bilar har fått däcken sönderskurna, blivit nedsprejade eller fått rutorna sönderslagna.

– Vi ska försöka vara lite mer på tårna när det gäller de här brotten. Om det är något som är satt i system är det ett samhällsproblem, säger Åsa Berggren.

NA 21/6:

LÄS MER Jimmys bil eldades upp - polisen tar ingen kontakt

NA 21/6: Utredningen lades ner direkt

NA 21/6: Vittnen: ”Det var tre unga män”

NA 22/6: Länspolismästaren: ”Det har gått snett”

NA 22/6: ”Jag fick inte ens veta att utredningen hade lagts ner”

Webb-tv: Här brinner Jimmys bil upp

NA 19/6: Här hyllas bilbränderna

På måndagen fick Jimmy lämna över den tändare han tycker att polisen borde ha tagit med sig från brottsplatsen redan den 15 juni.
En hel sprejburk - och två exploderade - lämnade kvar vid den utbrända bilen.

Mer läsning

Annons