Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy: "Jag fick inte ens veta att utredningen hade lagts ner"

Jimmy Smedjeborg uppskattar länspolismästarens löfte att öppna utredningen igen.
– Men den skulle aldrig ha lagts ner från första början, säger han.

Annons
När Jimmy skulle köra till jobbet förra fredagen var hans bil helt utbränd.

När Jimmy skulle köra till jobbet den 15 juni var hans Dodge utbränd. Kvar på marken låg tre sprejflaskor, varav en i gott skick, och en tändare. Jimmy tog för givet att polisen skulle hämta dem för att säkra eventuella spår, men ingen kom. Jimmy blev inte ens kontaktad.

Efter att ringt polisen flera gånger stoppade han själv tändaren i en plastpåse som han förvarar hemma.

Han är glad över att utredningen nu tas upp på nytt, men säger också:

– Jag fick ju inte ens veta att den hade lagts ner. Det är svårt för en privatperson att sköta sånt här utan en tidnings hjälp. Vad händer med alla som inte får den hjälpen? Det är dem jag tänker på.

På en internetsajt har en grupp som vill ”sprida revolt och uppror” tagit på sig ansvaret för att ha tänt på Jimmys bil.

På samma sajt har en anonym avsändare dessutom tagit på sig ansvaret för ytterligare en bilbrand i Örebro. Branden ägde rum på Södermalmsallén den 18 juni. På sajtens nyhetsblogg står bland annat:

“Enligt NA brann en bil i går på grund av ‘tekniskt fel’, (enligt snuten). Vi kan avslöja att det enda ‘TEKNISKA FELET’ var att bilen någonsin tillverkats. Vi brände den för att omsätta Jordens tårar i direkt handling. Den och alla andra bilar bidrar till massmordet på planetens många invånare, inte bara genom global uppvärmning.”

En av de sprejburkar polisen lämnade kvar på brandplatsen.

Mer läsning

Annons