Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Pehrson återvänder till politiken blir Liberalernas toppkandidat i valet 2018

Johan Pehrson, 49 år från Örebro har under flera år varit ordförande i riksdagens justitieutskott blir nu förstanamn på Liberalernas lista i Örebro.

Annons

Johan Pehrson

Han lämnade politiken för ett par år sedan mitt under en mandatperiod och gick till näringslivet för att bli vd för ett lampföretag i Eskilstuna. Han har dock haft några mindre politiska uppdrag för Liberalerna under denna period, bland annat har han suttit i polisens internationella insynsråd.

Som NA berättat tidigare blev han tillfrågad under våren 2017 om han ville komma tillbaka till politiken och efter lite betänketid över sommaren ställde han upp i provvalet.

Efter nomineringsmötet står det nu klart att Johan Pehrson blir förstanamnet på Liberalernas vallista i Örebro län.

- Jag har ödmjukt tagit emot medlemmarnas stöd och det känns bra att kunna komma tillbaka till politiken igen säger Johan Pehrson när vi når honom på telefon.

– Jag brinner för människors livschanser. Då handlar det om tillgång till arbete, trygghet och inte minst bildning.

– Jag har även med mig nya erfarenheter och ser hur viktigt det är att skapa goda förutsättningar för att små och medelstora företag ska kunna utvecklas och fortsätta vara grunden för vår välfärd.

– Nästa vecka är det landsmöte i Liberalerna i Västerås, och det kommer bli tuffa debatter om hur vi klokast möter våra samhällsutmaningar kommande år.

– Därefter sätter vi brett igång arbetet för att söka ett starkt stöd för Liberalerna i hela Örebro län, avslutar Johan Pehrson

Mer läsning

Annons