Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbssäljare rånad - med karatesparkar

Kvinnan karatesparkade och pengarna yrde. Det gick hett till när en jordgubbsförsäljare rånades i centrala Örebro.

Annons

Det var en stundens ingivelse som gjorde att den 44-åriga kvinnan stal kassaskrinet från mannen som sålde jordgubbar på Våghustorget. Hon var trött på att aldrig ha några pengar och såg här chansen att förbättra sin ekonomi.

Men jordgubbsförsäljaren och en kund såg vad som hände. Han tog upp jakten på kvinnan och kom strax ifatt henne på Drottninggatan.

44-åringen slängde ifrån sig kassaskrinet samtidigt som hon började slåss med mannen. Hon ställde sig i karateställning och började sparka och slå vilt omkring sig.

”Hon sparkade som i en japansk eller kinesisk kampsport” har ett vittne berättat.

Sedlar fladdrade i luften samtidigt som försäljaren försökte skydda sig från kvinnans attacker. Han träffades dock av flera sparkar och slag.

44-åringen försökte sedan på nytt att skaka av sig jordgubbsförsäljaren, men han fortsatte att förfölja henne. En ny fajt uppstod men en stund senare kunde hon gripas av polisen.

Nu har 44-åringen dömts för rånet, som inträffade den 16 juli i fjol. Straffet blir 14 månaders fängelse, men det inbegriper även en rad andra brott hon gjort sig skyldig till.

Exakt hur mycket pengar det fanns i skrinet går inte att klarlägga, men tingsrätten menar att det var minst 3 000 kronor. De pengarna och samt ytterligare 4 500 kronor får jordgubbsförsäljaren tillbaka i form av ett skadestånd.

Mer läsning

Annons