Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefin fick pedagogiska priset 

Josefin Nilsson fick på onsdagen kommunens pedagogiska pris för grundskola och särskola. Det delades ut i samband med Lärardagarna i Conventum.

Annons

Hon är lärare i svenska och engelska och jobbar med nyanlända på Navets skola. Samtidigt skriver hon en masteruppsats i svenska som andraspråk. Hon stöttar andra lärare som kvalitetsutvecklare.

– Jag har under många år arbetat med språkutvecklande arbetssätt i olika utbildningsinsatser, som jag har initierat.

Jag har jobbat mycket i hela landet. Föreläst för skolverket kring arbetet med nyanlända. Jag har också föreläst om lästrategier och språkutvecklande arbetssätt och jag är aktiv på Facebook i sociala nätverk, säger hon.

Hon menar att språket är nyckeln till skolframgång

– Då är inte språket vilket språk du talar, utan att du har tillgång till ett språk där du har lärt dig att resonera, argumentera och dra slutsatser. Att förstå information, hantera den och kunna uttrycka det. Det är så du visar dina kunskaper. Det är mycket lite i skolan där vi visar våra kunskaper utan att använda språket, säger hon.

Hon menar därför att det är viktigt att lärarna stöttas i ett språkutvecklande arbetssätt.

– Lärarna måste bli medvetna om språkets betydelse i sitt ämne. För kunskapen i ett ämne är paketerat i språket, säger Josefin Nilsson.

Mer läsning

Annons