Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jozephine startar trygghetsgrupp

Nattvandring och ökad närvaro av väktare på Campus Örebro. Det är två reaktioner på den senaste tidens överfall i närheten av universitetet.

Annons
Jozephine-Pilgrim Gimling misshandlades brutalt på lördagsnatten. Nu startar hon en trygghetsgrupp på Facebook.

Natten till lördag blev Jozephine-Pilgrim Gimling nedslagen och misshandlad när hon var på väg hem. På tisdagen startade hon Facebook-gruppen ”Nattvandra för varandra” för att efterlysa förslag som kan skapa en sammanhållning och trygghet. Under dagen växte gruppen snabbt och hade på kvällen 260 medlemmar.

– Jag har varit på möte med universitetet och nu blir det ett möte på torsdag med polis, studentkåren och rektor på universitetet för att prata om nattvandring, berättar Jozephine-Pilgrim Gimling.

Mötet kommer att ge möjlighet till diskussion och framför allt information om hur man ska agera när man nattvandrar. Direkt efter mötet ska första nattvandringen dra i gång.

– Jag hoppas att den blir kontinuerlig även efter att förövarna till den senaste tidens överfall gripits, säger Jozephine-Pilgrim Gimling.

Exakt tid och plats kommer att presenteras på Facebook-gruppens sida, universitetets hemsida liksom studentkårens.

Under tisdagen meddelade också universitetets säkerhetschef att närvaron av väktare ökar på Campus Örebro under kvällar och nätter.

Mer läsning

Annons