Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jul i juli? Julborden planeras för högtryck

Högsommarvärme, klass 2-varning och semester. Vintern och julen känns avlägsen men i sommarvärmen planerar stadens restauranger årets julbord.

Annons

– Senast i går tog jag emot en bokning om 110 personer, det känns lite konstigt att ta emot julbordsbokningar mitt i sommaren men folk vill vara ute i god tid, säger Erik Loön, verksamhetsansvarig på Södra Vattentornet.

Han berättar att de inte kört i gång marknadsföringen till årets julbord än men att de kommer börja sälja biljetter och planera årets julbord och show i augusti.

– Vi kör upp till en 20 kvällar på en månad med start 21 november fram till sista lördagen innan juldagen, berättar Erik Loön och konstaterar att det ligger en del planering bakom.

På O’Learys har förberedelserna redan dragit i gång med mejlutskick.

– Av erfarenhet vet jag hur det är, man bokar julbord i sista minuten. Nu är alla lediga och har tid att titta i inkorgen och boka, säger Linda-Olivia Olofsson, marknad och försäljningskoordinator The Venue group som företräder O’Learys.

– Det är lite galet men inte så galet ändå, konstaterar hon och förklarar att de arbetar mycket framåt.

– Oftast när vi får bokningar är det väldigt stora företag och de planerar långt i förväg. Men med julbord drar man ofta på det till sista minuten så vi tänkte julbord, mitt i sommaren.

Mer läsning

Annons