Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kafé Kulör – ett färgglatt fik med miljötänk

I ett hörn av Järntorget fanns förr en blomsteraffär som bjöd på färgprakt. I samma lokal finns i dag ett kafé med egen färgskala – Kafé Kulör.

Annons
Kafé kulör. Det är ljust, fräscht och färgglatt på Kafé Kulör. Foto: Anders Erkman

Det var i slutet av förra året som kaféet öppnades av Elin Skoglund och Åsa Algulin. På Kafé Kulör kan du få fönsterplats. Det kan vara kul att kolla vad och vem som passerar utanför på Järntorget.

Längs väggarna finns fåtöljer, både från farmors tid och från nutid. Färgsättningen av inredningen är genomtänkt. Vissa färgtoner i inredningen harmonierar med vissa bakverk. I mitten i fiket finns en större tom yta. Varför inte sätta in fler bord är första tanken. En andra mer genomtänkt tanke är att här kan du parkera en barnvagn. En avkoppling för många småbarnsföräldrar är ju att fika med vänner utan att trixa och fixa och stöta till folk med sin barnvagn.

Utbudet av såväl fika som lunchmat består av mycket frukt och grönt. Det märks väl att kaféet satsar på ett lokalt och ekologiskt sortiment.

Stadslivs sällskap Maja Oskarsson och Jonas Wall väljer chokladboll och rawfoodboll, till utseendet lika, men till innehållet olika.

Undertecknad väljer en bit rawfoodtårta (socker- och glutenfri) och chiapudding (chia är ett frö som innehåller mycket fiber och omega 3). Vi alla tre smakar på varandras bakverk och enas om att rawfoodbollen är minst lika god som chokladbollen.

Mitt sällskap framhåller att här kan man fika för hälsans och miljöns skull.

Priser? Varken jättedyrt eller jättebilligt.

Service? Mycket god. Elin Skoglund i kassan berättar om varorna, till exempel vilka bakverk som innehåller nötter, utan att vara påträngande.

Toalett? Ja, sådan finns.

Ljud? Ingen störande musik och heller inget trafikbuller från Klostergatan/Olaigatan.

Hund tillåten? Ja, hundar får vistas i en del av lokalen. James får göra oss sällskap. Hundälskarna välkomnar givetvis detta, men jag kan väl tänka mig att vissa hundrädda och andra kan tycka att det är opassande med vovvar i lokalen. Ägarna har säkert räknat med detta.

Hund tillåten. Fikapatrullens gäster, Maja och Jonas, tog med sig hunden James.
Rawfoodtårta. En nyttig och god upplevelse.

Mer läsning

Annons