Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kaffekåren” priskrigarpå Örebro Universitet

Studenter på Handelshögskolan har startat priskrig på kaffe. Den som läser ekonomi och är med i studentkåren får sin mugg till halva priset mot vad en kaffe annars brukar kosta på Universitetet.

Annons
Konkurrenskraftig. Handelsstudenten Charlene Akl visar kaffemaskinen som kan komma att starta ett priskrig på universitetet.

– Kaffet är för dyrt här. Om man köper kuponger kostar en mugg tio kronor. Nästa termin ska jag gå en kurs på Handelshögskolan och då kan jag köpa 5-kronorskaffet, berättar David Oskarsson, som studerar till en magisterexamen i statskunskap.

Sedan förra veckan står den och blänker i ett låst rum: kaffemaskinen. Bara den som läser på Handelshögskolan har tillträde dit.

Att priskriga i kaffebranschen är ett sätt för Sesam att locka fler studerande att gå med kåren. Sesam är studentkårens sektion för studerande på Handelshögskolan.

– Kårobligatoriet är avskaffat och att erbjuda kaffe för fem kronor är ett sätt för oss att få fler att gå med i kåren, säger Charlene Akl som är aktiv i Sesam.

I förra veckan invigde de aktiva i Sesam en lounge i Universitetets långhus. Det är där kaffemaskinen tronar nu.

Loungen kan förenklat beskrivas som ett påkostat uppehållsrum.

– Det var en hel del jobb med loungen. Vi fixade sponsorer och ordnade invigning. Vi vill möjliggöra mer kontakt med näringslivet, berättar Tigran Zacharjan från Sesams styrelse.

– Så nu konkurrerar vi med kaffepriset. Vi planerar inte att höja vårt pris på fem kronor heller, säger Charlene Akl.

I ett av Långhusets kaféer jobbar Malin Engström. Där kostar kaffet 10 kronor för den som vill köpa kupong, och några kronor till för den som handlar utan kupong.

– Jag tycker vårt kaffe håller ett rimligt pris. Jag har inte fått några signaler från chefen om att vi kommer att sänka priset, säger hon.

Allra billigaste kaffet på Universitetet dricker nog ändå Linda Dolk, student på socionomprogrammet. Hon har med sig termos hemifrån.

– På så sätt försöker jag hålla nere kaffedrickandet. När jag har termos med mig blir det sex koppar om dagen. Annars kan det bli mer, berättar hon.

Dyr dryck. Nästa termin kan David Oskarsson köpa sitt kaffe till halva priset.
Relax-dax. Jim Wahlström, Fredrik Ahnell, Charlene Akl och Johan Bohlin tar en kaffepaus i den nya loungen.

Mer läsning

Annons