Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan ha lurat bank på 180 000

Genom att påstå att han var någon annan misstänks en 64-åring ha fått 180 000 kronor överförda från ett bankkonto till sig själv.

Annons

64-åringen anklagas för att ha besökt ett bankkontor i Örebro län och uppgett falsk identitet. Nu åtalas han för grovt bedrägeri, men nekar.

Vid rättegången kommer banken att kräva honom på hela beloppet plus ränta.

Enligt åtalet, som kammaråklagare Helena Eckerrot Flodin lämnat till Örebro tingsrätt, genomförde mannen bedrägeriet med förfalskat körkort. Han ska också ha haft en uttagsblankett med kontouppgifter som tillhörde den han utgav sig för att vara. Banktjänstemannen ordnade överföring av 180 000 kronor till en postväxel. Postväxeln var utställd till den som nu åtalas. En dag senare ska han ha löst in växeln i Stockholm och fått 180 000 kronor.

Polisutredningen har visat att mannen som fick identiteten utnyttjad inte hade förlorat någon id-handling under den aktuella perioden, och inte lämnat ut några uppgifter om sitt konto. Den fortsatta utredningen gav besked om att körkortet som användes som legitimation var förfalskat.

64-åringen nekar till brott och förnekar att han varit inne på bankkontoret den aktuella dagen. Vid rättegången ska förhör hållas med en banktjänsteman angående iakttagelser vid besöket. Det finns också foton från bankens övervakningskamera, bilderna är en del i åklagarens bevisning.

Mer läsning

Annons