Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig utestängd

Niclas Persson, som är kommunfullmäktigeledamot i Örebro och sitter i Gymnasienämnden, känner sig utestängd från samtalen om gymnasieskolans framtid i Örebro.
- Makten försvinner från nämnerna in i rådhuset, säger Niclas Persson (MP).

Annons
Fritidspolitikern Niclas Persson (MP).

NA berättade i lördags att Socialdemokraterna nu bjuder in till samtal om Örebros gymnasieskolor. Fritidspolitikern, Niclas Persson (MP), tycker att initiativet är bra, men frågar sig i ett blogginlägg varför inte fritidspolitikerna har bjudits in till samtalet.

- Varför inte prata med oss som är insatta? Vi fritidspolitiker har en helt annan verklighetsförankring. När man håller sådana här hemliga möten gör man det otillgängligt för oss fritidspolitiker, säger Niclas Persson.

Niclas Persson tycker att det är jätteviktigt med dialog, men känner sig nu utesluten från den. På bloggen skriver han:

"När kommunalråd bjuder in andra kommunalråd till möten på rådhuset stängs vi fritidspolitiker ute. Trots att det är vi som sitter i nämnderna som hanterar frågorna och som är insatta. Det är ganska problematiskt."

- Makten försvinner från nämnerna in i rådhuset. Det blir en risk för lärarna och eleverna, som inte kan hänga med i besluten. Makten blir otillgänglig, menar Niclas Persson.

När det gäller själva diskussionen om gymnasieskolans framtid tycker Niclas Persson att det saknas visioner.

- Det ska inte bara handla om ekonomi, utan om hur vi kan skapa en bättre gymnasieskola. Det tror jag är möjligt att göra genom dialog, genom att prata med elever och lärare och lyssna på deras tankar och idéer för att få nya synsätt.

Mer läsning

Annons