Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Bertil Jonssons andesvävar åter över Stadsparken

För fjärde eller femte året i rad hängde de åter där. Julklapparna i trädet i Stadsparken i Örebro. Från en fortfarande anonym givare.

Annons
Gratisklappar. Minsann, de mystiska paketen hängde i Stadsparken i Örebro denna julafton igen! Det konstaterade Anders Nilsson och skickade med detta bildbevis.

Vid besök på platsen kan dock ett par nyheter iakttas; den vanliga skylten eller brevet som förklarar vad det handlar om är utbytt mot en bild på Tage Danielssons sagofigur Karl-Bertil Jonsson.

Dessutom hänger det i år julklappar i två träd. Kanske har antalet givare utökats? Det antydde en av givarna som NA kom i kontakt med julen 2008:

– Det här är en trevlig tanke som vi är uppfödda med via televisionen.

Vi är en stor familj och vänkrets som brukade byta julklappar med varandra, men sedan kom vi på tanken att dela med oss till andra också.

Rörelsen växer, säger välgöraren som vill vara anonym för NA:s läsare.

– Det ska vara enkla neutrala julklappar som alla kan ha nytta av.

Tage Danielssons julsaga sänds i SvT varje julafton. Handlingen är, enligt Wikipedia, i korthet denna:

Den fjortonårige Karl-Bertil, som är en stor beundrare av Robin Hood, tar på sig sin fars något för stora tomtekläder och delar ut rika människors julklappar i slumkvarteren. Dessa gåvor är paket som han har smusslat undan under sitt feriearbete på postens paketavdelning, och vilkas adressaters inkomster han kontrollerat i taxeringskalendern. Hans far, som är varuhuschef, blir upprörd över sonens brottsliga tilltag, men det visar sig att de rika som berövats sina julpaket mest är glada över att slippa dem.

Mer läsning

Annons