Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta: De nya vägarna för att nå affären

Att bygga en ny gata, en gång- och cykelväg och en femmannaplan för fotboll kring Ica Maxis etablering i Tybble. Det uppdraget fick Brogrund Mark AB av kommunen.

Annons
En ny gata. Örebro kommuns skiss över de byggnationer som ingår i entreprenaden för nästan 6,5 miljoner kronor.

I samband med att en ny Ica Maxi byggs vid Tybblekullen behöver även tillfarter i området förbättras för bilar, cyklar och gående.

I förra veckan beslutade tekniska nämnden att det är Brogrund Mark AB som får entreprenaden att genomföra arbetet med nya vägar och cykelbanor. Kostnaden för detta ligger på 6,462 miljoner kronor.

– Det finansieras av

exploateringsmedel från stadsbyggnad för utbyggnad av gata och park, och försäljningen av marken till Ica Maxi, säger Camilla Andersson (S), ordförande i tekniska nämnden.

Entreprenaden omfattar bland annat en ny gata med dagvatten och en separerad gång- och cykelbana, en korsning, en gång- och cykelväg längs Sörbyängsvägen, två nya busshållplatser, en ny gång- och cykelväg genom grönområde och en fotbollsplan.

– Det ska vara färdigt i samband med öppnandet av Ica Maxi i påsk 2015, säger Camilla Andersson.

Vänsterpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet avstod från att delta i förra veckans beslut .

– Vi har varit emot planen med en livsmedelsaffär där hela tiden och då vore det konstigt att vara med och handla upp gatubygget. Man kan fråga varför vi inte sa nej, med det var inte en frågeställning av den karaktären.

– Det var inte om vi ska bygga utan vem ska bygga den, säger Fredrik Persson (MP), andre vice ordförande i tekniska nämnden.

Mer läsning

Annons