Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta: Här är Örebrosnyaste väg - invigs i dag

I dag invigs en ny förbindelseled i södra Örebro. Vägen binder samman Sörbyängen med den nya trafikleden vid Gustavsvik.

Annons

Tidvis är trafiksituationen på Rudbecksgatan mycket ansträngd, med omfattande köbildning. Detta vill kommunen råda bot på. En av åtgärderna har varit att projektera för en ny förbindelse söder om Sörbyängen och Ladugårdsängen. I dag invigs den första etappen i denna nya trafiklösning.

Karlsdalsallén

Vägen sträcker sig mellan Sörbyängsvägen och Stenbackevägen och kommer i färdigt skick att heta Karlsdalsallén. Fram till vägen är helt färdigställd 2012 tjänstgör Termikgatan, som ligger mitt emellan Ladugårdsängen och infarten till Gustavsviks golfbana, som tillfällig vägsträckning. Dessutom kommer den nya gatorna i Sörbyängen, bland annat Pomeransvägen och Mejramsvägen, att användas som tillfällig lösning fram till november i år då ytterligare en etapp färdigställs.

Karta

På kartan visar den blå linjen den sträckning av förbindelseleden som invigs i dag. Den gröna linjen visar vägen som invigs i november i år. Den röda linjen visar sträckan som är färdig 2012.

Mer läsning

Annons