Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kartläggning: Läget just nui Örebros skolor och förskolor

Vad händer med förskolor och skolor i just ditt område? Mycket är på gång just nu i Örebro kommun. Här kommer en lägesrapport för dig som vill hänga med.

Annons
Stora förändringar väntar flera skolor och förskolor i Örebro kommun.

Hjärsta: Skolpolitikerna beslutade under onsdagen att riva förskolan Växthuset i Hjärsta – på grund av fuktskador – och bygga fyra nya avdelningar. Det är ytterligare än avdelning jämfört med förslaget från tjänstemännen.

Stora Mellösa: En förskolepaviljong ska hyras in i höst för att ersätta förskolan Parkgården. Samtidigt ska tjänstemännen utreda om det går att bygga ut skolan så att förskolebarnen får plats där. Beslutet fattades under onsdagens möte i programnämnden.

Öster: I höst ska en förskolepaviljong ställas upp på en parkering i närheten av Alnängsskolan. Den kommer att kallas förskolan Måsen. Beslutet fattades under onsdagen.

Sveaskolan: Klarar inte budgeten. Det beror på att många elever behöver stöd och att eleverna har blivit färre, enligt delårsrapporten.

Askers skola: Klarar inte budgeten. Det beror på att många elever behöver extra stöd, enligt delårsrapporten till politikerna.

Navets skola: Här minskar eleverna kraftigt inför hösten 2011. Därför måste skolan minska personalen.

Adolfsberg 7-9: Här minskar eleverna kraftigt inför hösten 2011. Därför måste skolan minska personalen.

Brickebacken 7-9: Eleverna ska flytas till Almbyskolan och de lokala skolpolitikerna vill ha extra pengar för att klara flytten, men har ännu inte fått några pengar.

Vivalla: Idrottshallen brann ner och en ny ska byggas upp. Frågan är om kommunen ska bygga en fritidsgård eller anlägga konstgräs när man ändå bygger? Programchefen Marie Holm har sagt nej. ”Vi vill inte ha ökad hyra. Frågan ligger hos Västergruppen.”

Mikaelskolan: Antalet elever minskar kraftigt. Något måste göras. Kommunalråd och områdespolitiker har diskuterat frågan. Fortsätter minskningen behövs förändringar, sa kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) på barn- och utbildningsnämndens möte under onsdagen.

Tullängsskolan: Just nu utreder tjänstemän hur matsalen ska byggas om så att det blir fler sittplatser.

Kvinnerstaskolan: Skolan har inlett ett arbete med Universitetet i ett projekt som kallas ”måltidsekologisk framtidsgård”. Politikerna har därför beslutat att skolan ska få bygga ett nytt fjärderfähus och ett växthus.

Mer läsning

Annons