Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattunge räddad ur dräneringsrör

För att rädda kattungen Fjodor som fastnat i ett dräneringsrör tvingades räddningstjänsten bryta upp en asfaltsväg i Uddevalla.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt Oviss framtid för Brevens Bruk

Företaget Brevens Bruks framtid är oviss, uppger Sveriges Radio Örebro. Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Nu ställs bebisarna i kö

Köerna till friskolorna blir allt längre. Över 4000 barn köar nu till Internationella Engelska skolan, och några är så små som spädbarn.

Trenden att ställa sina barn i kö redan när de är nyfödda har slagit igenom för fullt. Nu köar 61 ettåringar till Engelska skolan, och de första barnen födda 2015 har redan börjat köa

Sverige

Kattunge räddad ur dräneringsrör

För att rädda kattungen Fjodor som fastnat i ett dräneringsrör tvingades räddningstjänsten bryta upp en asfaltsväg i Uddevalla.

- Han satt jättelångt in, två meter. Och det rann kallt vatten hela tiden, säger matten Lotta Johansson till Bohusläningen.

FP vill höja försvarsanslag rejält

Medan regeringen vill höja försvarsanslagen med 6,2 miljarder och Moderaterna med 10 miljarder kräver Folkpartiet att de höjs med 17 miljarder för perioden 2016-2020.

Världen

Miljontals pesos i byxorna

Tre män med ovanligt kraftiga ben drog den mexikanska polisens uppmärksamhet till sig på Mexico Citys flygplats i början av veckan.

Cyanidbrev till Obama

Vita huset fick i måndags tillsänt sig ett brev som innehöll spår av det dödliga giftet cyanid, rapporterar amerikanska medier.

Netanyahu leder valet

När 70 procent av rösterna i det israeliska valet är räknade har premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud samlat 23,73 procent av väljarnas stöd, enligt den israeliska valkommissionens hemsida.

Mer läsning

Annons