Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD anmäler Ung Vänster för flygbladsförfalskning

Ung vänster delade ut flygblad med logotyper som var snarlika Kristdemokraternas egna och med ett helt annat budskap. Nu har de polisanmälts för misstänkt varumärkesintrång.

Annons

Vid helgens riksting hade Kristdemokraterna möte på Våghustorget. Då passade Ung vänster på att dela ut flygblad med logotyper som var väldigt lika Kristdemokraternas. Det var dels parti-loggan, dels en om 13 steg till ett mänskligare Sverige, där man hade fyllt på med egna kritiska synpunkter.

– Det känns så respektlöst. Vi kan väl få ha våra torgmöten i fred, så får de ha sina torgmöten i fred, säger Gunn Öjebrandt (KD), ansvarig för partiets riksting i Örebro.

Partiet uppger nu att det gjorts en polisanmälan om misstänkt varumärkesintrång.

– Det är inte bara dålig stil, det är allvarligt, kan jag tycka, säger Gunn Öjebrandt.

ÖverreagerarUng vänsters ordförande i Örebro län, Markus Allard, tycker att de överreagerar.

– Det är ett skämt, en politisk satir. Det är inte deras logga för det finns en klar och tydlig röd pil över den, som alla ser utom kristdemokrater, och sedan står det Krisdemokraterna, säger han och påpekar att Ung vänster också råkar ur för politiska påhopp.

– När vi lever i en tid med politisk satir där man gärna vill associera oss med massmord i Sovjet, ja, då är det fullt okej att driva med Kristdemokraterna på det här sättet, säger Markus Allard.

En som inte gillar agerandet är Mussie Ephrem (V). Han reagerade även starkt när Muf störde ett av deras möten i april.

– Jag har påpekat för Ung vänster vikten av att de politiska partierna får komma till tals utan att någon stör ordningen. Det är ändå det som är utmärkande för den svenska representativa demokratin, säger han.

Mer läsning

Annons