Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd-politiker fick sin mejl kapad

Kristdemokraternas lokalordförande i Örebro, Anders Hagström, tycks ha fått sin mejladress kapad. På tisdagkvällen skickades nämligen ett falskt pressmeddelande i hans namn och från hans mejladress.

Annons

-Oj, då! Då måste jag ta tag i det. Det låter inte bra. Det låter som om det är någon som försöker att sabotera, säger han.

Han hade inte märkt något annat än att han har fått ett konstigt autosvar från journalister på NA, som han inte hade kontaktat. Det är just dessa som har fått det falska mejlet.

-Jag fattade inte riktigt kopplingen där, säger Anders Hagström.

Är det någon som har kapat din mejladress?

-Det verkar nästan så. Jag ska prata med vår ombudsman och sedan gå vidare till Kristdemokraterna centralt för det är de som har ansvar för sådant, säger Anders Hagström.

Innehållet i mejlet var det osannolika scenariot att Kristdemokraterna hade beslutat att uppgå i Sverigedemokraterna vid ett möte. Såväl Anders Hagström som Lennart Bondeson citeras i pressmeddelandet.

- Det är obehagligt. Det här är ändå lätt att genomskåda. Risken är att man skickar ut något som kan ställa till en rejäl skada istället, säger Anders Hagström.

-Vi kommer att polisanmäla. Det är jätteallvarligt ingrepp när någon går in och tar över en mejlbox. Det kan man inte bara låta passera, säger Urban Svensson, ombudsman på Kristdemokraterna i Örebro.

Mer läsning

Annons