Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappade barnbarn – nu startar rättegången

Fyra personer, en maskerad med peruk, överföll farmodern när hon satt med sitt barnbarn i famnen. Tillsammans slet de bebisen ur händerna på henne och lämnade platsen. I dag startar rättegången mot barnets mamma och morföräldrarna som misstänks för bortförandet.

Annons

Det var under midsommardagen 2012 som dramat utspelade sig i en villa i en by i Örebro län. En infekterad situation mellan barnets mamma och pappa hade uppstått.

Efter ett bråk åkte barnets pappa med flickan till hennes farmor i en by i Örebro län. Men barnets mor, morföräldrar och en släkting bestämde sig för att åka tillbaka till barnet.

Enligt åtalet överfölls farmodern enligt följande beskrivning: En hand lades över hennes mun, ett finger tvingades in i munnen, hon drogs hårt i håret samtidigt som flera slet i hennes armar så att hon tvingades släppa barnet.

De försvann sedan iväg med barnet samtidigt som farmodern förtvivlat skrek efter hjälp.

– Det var ett hjärtskärande skrik som aldrig tog slut, har en kvinnlig granne berättat.

De fyra står åtalade för olaga tvång. Bebisens mamma misstänks också för egenmäktighet med barn efter att ha gömt barnet från pappan under tio dagar. Moderns föräldrar åtalades för medhjälp till brottet. Samtliga nekar till brott men erkänner att de har varit på platsen vid det aktuella tillfället.

Mer läsning

Annons