Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif nobbar Risbergska

Kif avböjer erbjudandet om att hyra lokaler i Risbergska skolan för en F-6-skola. Investeringskostnaden för en ombyggnad tycker man blir för hög, och nu siktar Kif åter på att bygga egna lokaler.

Annons

Karlslunds IF fick en förfrågan från kommunen om föreningen var intresserad av att hyra ungefär 1 000 kvadratmeter av Risbergska skolans lokaler till den Nya Karlsundsskolan, som man räknar med att starta nästa år.

– Vi har fått alla fakta presenterade, och som det ser ut just nu så blir det här hyresalternativet lite för högt. Vi förstår att det måste vara vissa etableringskostnader men det känns bättre att lägga dem på något vi själva äger, säger Andreas Levi, klubbchef för Karlslunds IF herrfotbollsklubb.

Ursprungsplanen

Klubben återgår därför till ursprungsplanen att bygga egna lokaler för sin friskola intill tennisplanerna vid Risbergska skolan, där man har en tomträtt.

– Vi inser att kommunen har ställt upp mycket och lagt kraft på att det här ska utredas, men vi har sagt nej. Det blir ekonomiskt bättre för oss att bygga, framför allt på lång sikt, säger Andreas Levi.

Överger inte gymnastiksalen

Planerna på att hyra in sig i Risbergskas matsal och gymnastiksal har föreningen däremot inte övergivit.

– Vi har haft en dialog med Risbergska skolan och de har varit positiva, säger Andreas Levi,

Gymnasieenhetschef Mats Kempinsky instämmer.

– Om det är så att det går att lösa praktiskt och om det finns lediga tider och annat, så absolut. Då blir det en diskussion direkt mellan Risbergska och Kif, säger han.

Hur mycket har protesterna från elever och personal påverkat beslutet att tacka nej?

– Det har påverkat, men det är inte det avgörande. Avgörandet handlar om ekonomi, säger Andreas Levi.

Thomas Esbjörnsson (S), ordförande i programnämnd barn och utbildning, tycker att det är tråkigt.

– Men de är en egen huvudman och de beslutar hur de vill satsa och disponera sina resurser. Vi har givit dem ett erbjudande som de har värderat, säger han.

För många kvadratmeter

Han konstaterar att bedömningen att Risbergska skolan har 1 000 kvadratmeter för mycket kvarstår.

– Vi måste fortsätta arbetet överallt med att hitta hyresgäster för våra lokaler som vi inte behöver, säger Thomas Esbjörnsson.

Mer läsning

Annons