Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilsbergen fortfarandeaktuellt i polisarbetet

En polishelikopter syns över den skogväg som för inte så länge sedan var avspärrad och en del i utredningen i fallet med den mördade Eva Magnusson.

Annons

Trots att polisen har hävt avspärrningarna i området släpper man det inte ur sikte. Man jobbar med att kolla upp tips som kommer in från allmänheten. Solen står högt på himmelen och det klara vädret gör förhållandena goda för helikoptern att fotografera stora områden och följa upp spår.

Full av snö

Den lilla vägen är full av spår efter polisens sökningsarbete. Hela vägen kantras av små prydliga högar av snö, som om de finkammats. Stumpar av polisens platsband sitter . På vissa ställen ligger jord uppvräkt över snön och hål av stavar som känt genom den djupa snön finns kvar. Traktorspåren har frusit till is.

En man på den närliggande parkeringsplatsen står vid bagageluckan av sin bil och snör på sig skidpjäxor. Han säger sig ha sett poliser med hund på vägen upp mot parkeringen. Vi åker neråt vägen mot Nerikes Kil och efter långt sökande ser vi en polisbil, men inga hundar.

Åker en bit

Den åker en bit, stannar. Åker en bit till och stannar. Efter några stopp stiger två män ur bilen. Den ena går några meter in i skogen, den andra lång längst med vägen. Efter en stund sätter de sig åter i bilen. Det står insatsstyrka på jeepen, men de båda polismännen menar att de i idag är ute på vanligt spaningsuppdrag.

- Vi får in en hel del tips från allmänheten. Det är dem vi nu jobbar med att följa upp, berättar en av dem.

Vad skulle kunna vara för tips eller hur de jobbar med dem kan de inte säga någonting om. Några polishundar känner de två inte heller till. Men ett är säkert, sökandet i området kring Kilsbergen fortsätter.

Bor i området

En kvinna stannar till med sin bil. Hon bor i området och NA träffade på henne tidigare vid polisavspärrningarna.

- Är de fortfarande kvar här? Jag trodde att de hade lämnat det här nu. Jag tycker att det här är så obehagligt. Men det är ju bra att polisen är här och jobbar grundligt med det här.

Mer läsning

Annons