Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klä dig för framgång - här är bästa tipsen

Med glimten i ögat pratar Annika Shelly om vikten av att klä sig rätt.– Klä dig inte som en liten flicka när du är 40, säger hon.

Annons

Annika Shellys workshop ”dress for success” blev ett uppskattat inslag under universitetets öppna hus. Med en stor portion humor blandad med aktuell forskning och exempel ur verkligheten konstaterade hon att vår klädsel är en viktig framgångsfaktor.

– Är du framgångsrik kan du självklart klä dig i vad du vill, säger hon och skrattar.

Sedan lyfter hon fram en rad exempel på personer i prominenta positioner som sjunkit i popularitet – just på grund av sina klädval. Kinas premiärminister störtdök efter att ha visat sig i en horribel skjorta. Mona Sahlin fick problem efter att ha fotograferats med en Luis-Vuitton väska och Michelle Obama mötte kritik för en klänning som designats av en icke-amerikan.

Studenten Shahad Rezege tror definitivt att klädstilen kan påverka.

– Om jag ska ha en karriär i framtiden så kommer det vara sterila kläder och labbrockar men ska man jobba som jurist ska man ha kavaj, säger hon.

För musikstudenten Joel Lindblom är det mindre viktigt vad man har på sig.

– Det är betydligt viktigare att man känner sig bekväm i det man har på sig än att man har på sig något man inte är bekväm med, säger han även om han tror att klädstilen till viss del kan spela roll för karriären så tror han att det finns betydligt viktigare saker.

Tips och råd

Mer läsning

Annons