Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Ica Maxi kan nu byggas i Tybble 

Tack vare en ny detaljplan kan nu Ica Maxi byggas vid Tybblerondellen.
Den nya detaljplanen skapar även möjligheter för cirka 80 nya studentlägenheter och en ny konstgräsplan i området.

Annons

Det formella beslutet tas i morgon på byggnadsnämndens sammanträde.

– Vi har lyssnat på de synpunkter som kommit in och gjort stora förändringar i detaljplanen. En ny konstgräsplan, tydlighet från Ica om att butiken i Tybble centrum blir kvar och en tydligare bullerutredning för att möjliggöra förskola och cirka 80 lägenheter i det nya området, säger Björn Sundin (s), ordförande kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Enligt Örebro kommun har det redan kommit in frågor från intresserade byggföretag som vill bygga studentbostäderna. Tanken är att den nya konstgräsplanen ska ligga på Sörbyvallens 11-mannagrusplan.

Den nya Ica-butiken, som beräknas slå upp portarna våren 2014, kommer att skapa cirka 70 nya arbetstillfällen, enligt Örebro kommun.

– En ny Ica-butik vid Tybblerondellen är efterlängtad av många i området, dessutom är den bra för miljön. Handelsutredningen visar att många som bor i bland annat Sörbyängen, Tybble, Almby och Ladugårdsängen åker bil till andra delar av Örebro för att handla livsmedel. Nu kommer de få en stor butik på gång- och cykelavstånd, säger Hannah Ljung (c), vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad och ordförande i Byggnadsnämnden.

Den gamla Ica-butiken som ligger i Tybble centrum kommer att få finnas kvar, enligt Örebro kommun. Biltrafik mellan Kumminvägen och Sörbyängsvägen kommer inte att öppnas, inte heller från Hemmansvägen mot Tybble vårdcentral.

En skiss av den nya Ica Maxi-butiken på Tybble.
Så här är det tänkt att området ska se ut.

Mer läsning

Annons