Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med köpav Bandidoslokalen

Beslutet att kommunen köper den fastighet som Bandidos hyr lokaler i fattades som väntat på tisdagen. Kommunalrådet Staffan Werme (FP) tycker att det är ett helt rätt.

Annons

För 5,5 miljoner kronor köper kommunen fastigheten Smedjan 1 på Holmen av Mellansvenska städ AB. I den ingår lokalerna som Örebro Probationary chapter i Bandidos hyr.

– Vi har diskuterat det här fram och tillbaka. Vi har sagt att vi ska försöka hitta lösningar tillsammans och då försöka använda de instrument vi har. Ett av de instrumenten är att jobba med stadsplanering. Vi har haft ett uppdrag länge att se till att de här områdena förändras, så då tycker jag att det är helt rätt som de gör, säger Staffan Werme.

Han ser det inte som att kommunen betalar 5,5 miljoner kronor för att bli av med en oönskad hyresgäst.

– Nej, hela området är på väg in i en förändring och då kan det här passa ganska väl in, säger han.

Att Bandidos får vara kvar när hyreskontraktet går ut den sista december 2011 är nog inte troligt. Programnämnd samhällsbyggnads ordförande Fredrik Persson (MP) kan inte se något skäl som gör att kommunen skulle förlänga kontraktet. – Nej, det gör jag inte. Men vi har inte fattat några beslut om det i dag, säger han.

Om kommunen väljer att inte förlänga kontraktet så kan kommunen få betala upp till en årshyra i ersättning. Fredrik Persson ser inga större problem med det. – I kontraktet bedöms årshyran till lite drygt 50 000 kronor, men så har det några år på nacken. Jag kan gissa att det ligger på 60 000-70 000 i dag. Det är ingen gigantisk summa, säger han.

Mer läsning

Annons