Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Örebro får nytt systembolag

Örebro kommer att få ett nytt systembolag i centrum.
Det bekräftar Systembolagets presschef Lennart Agén för NA.
- Målet är att öppna 2015, säger han.

Annons

I dagsläget finns tre systembolag i Örebro, ett på Kungsgatan, ett på Boglundsängen och ett vid Marieberg köpcentrum. Nu vill det statliga bolaget öka servicen i stadskärnan med ytterligare en butik. 

- Vi tittar efter ytterligare en etablering i Örebro och vi tittar ganska brett. I dagsläget har vi ännu inte påbörjat några konkreta förhandlingar med fastighetsägare. Men vi tänker ett centralt läge, inte läget som typ Marieberg eller Eurostop. Det handlar om avlastning till butiken i city, säger Lennart Agén.

Örebro kommuns snabba befolkningsökning märks tydligt enligt Lennart Agén. Därför öppnas en ny butik.

- Ja, det märker vi av. Framför allt vill vi kunna ge våra kunder i Örebro en bättre service. Nu blir det ibland väntetider som inte vi tycker är tillräckligt bra. Vi behöver avlasta butiken i centrum för att ge kunderna i Örebro den service de har rätt att kräva av oss.

Det handlar om en butik med liknande storlek som den på Kungsgatan. Men i vilken del av centrum det nya Systembolaget ska öppna är inte klart. 

- Nej, vi har inte kommit så långt ännu. Vi tittar efter var det kan vara lämpligt och var rörelserna sker i Örebro, exempelvis kopplat till kommunala färdmedel och alla andra bitar för att kunna placera butiken vid ett bra läge. Det är ingen vits att lägga den vid ett cityläge som är väldigt "off". 

Butiken på Kungsgatan har mellan 15-20 anställda, de flesta på deltid. Något liknande lär det bli i den nya butiken enligt Lennart Agén. Målet är att öppna butiken under 2015.

- Det blir ingen etablering under 2014, men förhoppningsvis under 2015. Det är målet, säger han. 

Var tycker du att Systembolaget ska öppna i Örebro? Diskutera i kommentarsfältet nedan.

Mer läsning

Annons