Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Tung post till Baastad

Både Lena Baastad (S) och Lennart Bondeson (KD) har fått nya uppdrag. De ska arbeta med utbildningsfrågor i Sveriges kommuner och landsting.

Annons
Lena Baastad (S) och Lennart Bondeson (KD) har blivit invalda i  beredningen för utbildningsfrågor i Sveriges kommuner och landsting (SKL). Till vänster i bild syns Rasmus Persson (C).

Kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) får ett nytt uppdrag. Vid sidan av sitt politiska uppdrag i Örebro ska hon arbeta med utbildningsfrågor. Hon valdes under onsdagen till ordförande i beredningen för utbildningsfrågor i Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Även Lennart Bondeson (KD) knep en post i utbildningsberedningen, där han företräder sitt parti.

– Att ingå i SKL:s utbildningsberedning är också viktigt för mitt uppdrag i Örebros kommunledning. Det ger stora möjligheter att stärka arbetet med barn och utbildning i kommunen eftersom SKL ger kommunerna stor stöd inom dessa områden, säger Lennart Bondeson i ett pressmeddelande från Kristdemokraterna.

Moderaterna i länet fick två platser i den politiska organisationen. Oppositionsrådet i Askersund, Caroline Dieker, har fått en plats i beredningen för samhällsbyggnad. Moderaterna får också en ersättarplats i förhandlingsdelegationen. Ola Karlsson, oppositionsråd i Region Örebro, kommer att arbeta med frågor om löner, arbetsvillkor och avtal.

Det var vid SKL:s politiska styrelsemöte som 267 olika befattningar tillsattes i utskott, delegationer och beredningar.

Mer läsning

Annons