Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klienter drack sig fulla på handsprit

Vid två tillfällen har klienter fått in både läkemedel och handsprit på låst avdelning på Runnagården. En kvinna drack sig så berusad så att hon fick föras till sjukhuset. Nu är händelsen Lex Sarah-anmäld.

Annons

Runnagården i Örebro är ett hem för kvinnor med alkohol- och/eller drogberoende och drivs av Statens institutionsstyrelse, Sis. Den 23 oktober förra året i samband med en inköpsresa följde i sista minuten några extra klienter med på resan. I köpcentrumet splittrades klienterna och personalen kunde inte ha uppsikt över dem alla. Då gick en klient till ett apotek och köpte läkemedel samt handsprit. När gruppen kom tillbaka till avdelningen informerade inte personalen de övriga i personalgruppen om att de inte haft uppsikt över klienterna. Och läkemedlen liksom handspriten kom in på avdelningen.

Bara några dagar senare upprepades det hela och ingen information gavs då heller till den personal som var kvar på gården. Den klient som hämtade ut både läkemedel och köpte handsprit, tog både läkemedlen och drack sig berusad på handspriten. Hon fick föras till sjukhus. Två andra klienter drack också av handspriten.

Sis har gjort en egen utredning som myndigheten bifogade till anmälan som kom in till IVO i förra veckan. Där förklarar man att vidtagit åtgärder för att det hela inte ska upprepas och dessutom haft samtal med de inblandade i det två händelserna.

Mer läsning

Annons