Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallar klagar på platser

Marknadsknallarna är på krigsstigen – igen. Det är en återkommande rubrik sedan City Örebro helt tog över ansvaret för den årliga Marknadsaftonen.

Annons
Jens Lundberg från Kumla är en försäljare som inte tycker att City Örebro lyssnar på knallarnas argument.

Skälet är dels att ett antal knallar inte får stå på sina gamla inarbetade platser, dit trogna kunder lätt hittar. Dels att knallarna känner sig illa behandlade.

– Det blir bara värre och värre, säger marknadsveteranen Jens Lundberg från Kumla som in i det sista är osäker på om han får någon plats i centrala Örebro nu på torsdag.

Skickades fel

– Arrangören City Örebro hävdar att min ansökan kom in för sent, men jag skickade in den till Örebro kommun redan i månadsskiftet mars/april. Den gick visserligen till kommunen i stället för till City Örebro, fortsätter han. Men torgmästaren vidarebefordrade den i början av april, säger Jens Lundberg.

Örebroaren Leif Persson skräder inte heller orden.

– Organisationen runt Marknadsafton är helt värdelös för oss marknadsknallar. Men när kommunens torgmästare har hand om Hindersmässan fungerar det hur bra som helst.

Knallarna undrar om City Örebro vill ha några marknadsstånd?

– Det gör ju allt för att bli av med oss lokala veteraner, men vi drar folk även till citybutikerna, säger Leif Persson med över 30 år som knalle.

Stannar hemma

Men i år stannar han hemma från marknadsafton.

– Förra året hävdade arrangörerna att jag inte skickat in någon ansökan, trots att jag tagit kopia på den. Det slutade med att jag till sist fick halva ytan som jag brukar ha. Så i år var det ingen idé att söka någon plats.

– Risken finns att fler knallar agerar som jag. Då blir det tomt på gator och torg, fortsätter han.

Hotet om bojkott har vi hört förr. Senast i fjol då knallarnas riksförening Tomer rekommenderade missnöjda knallar att stanna hemma. Men det blev bara ett tomt hot.

Mer läsning

Annons