Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallar rasar - får nyaplatser på marknaden

Nu är knallarna på krigsstigen inför marknadsafton den 9 juni i Örebro och en del hotar till och med att bojkotta evenemanget. Skälet är att ett antal av dem inte får stå på sina vanliga platser.

Annons

– Många av våra medlemmar har hört av sig till mig, säger Guido Carinci, ordförande i TOMER, torg och marknadshandlarnas ekonomiska förening.

– Det finns ett regelverk om hur placeringen ska gå till, men det följs inte i Örebro. Så jag rekommenderar de medlemmar som inte är nöjda med placeringen av sina stånd att bojkotta marknadsaftonen i Örebro.

Storm tar det med roPå City Örebro, som arrangerar marknadsaftonen, tar chefen Stina Storm kritiken med ro.

– De allra flesta får sina vanliga platser. Men det finns flera skäl till att inte alla kan få plats där de stått tidigare. Ett skäl är att city har byggts om under flera år och inte ser ut som det alltid gjort, en del platser finns helt enkelt inte kvar.

Stina Storm menar också att även knallarna måste inse att vi lever på 2000-talet och att allting inte alltid är som det varit, att även marknader förändras.

Skapa ordning och reda– Sen har vi också haft en del problem med ett antal knallar under ett antal år. En del har betalat för ett sex meter långt stånd men brett ut sig på tolv meter. En del har också brutit sig in i elskåp och snott el. Vi kräver också att alla som vill komma hit har en F-skattsedel.

– Vi måste skapa ordning och reda på marknaden, och vi kommer att skärpa kraven ytterligare till nästa år. Vi kommer bland annat att kräva förskottsbetalning av alla som kommer hit och vill sätta upp försäljningsstånd. Vi vill inte ha strul med uteblivna betalningar.

Mer kvalitet– För oss är de lokala företagen i och kring Örebro viktigast. Vi vill helt enkelt ha mindre plastleksaker och mer kvalitet den här dagen. Och vi vill också skapa utrymme för att ha scener med olika former av underhållning. Det här ska vara en folkfest.

– På sikt skulle jag vilja skapa olika marknadsområden i city den här dagen, kanske ett torg med mat och andra läckerheter, ett annat ställe med hantverk och så vidare. Och att få med ännu fler lokala företag.

– Men vi har inga som helst problem med att säga nej till knallar.

Mer läsning

Annons